Χάρης Κατσιβαρδάς

 IMG_0749-2

Ο Χαράλαμπος (Χάρης) Κατσιβαρδάς γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16-07-1981, είναι Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και διαμένει εις την Αθήνα εις το Δήμο Αθηναίων.
Σπουδές
Σπούδασε Νομικά στην Νομική Αθηνών και Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας και έκανε το πρώτο μεταπτυχιακό του, στην Πάντειο Σχολή στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο «Νομικός Πολιτισμός» (Αστικό, Διοικητικό, Ποινικό Δίκαιο, και η Ε.Σ.Δ.Α) και το δεύτερο μεταπτυχιακό του, στην Νομική Σχολή Αθηνών στο Δίκαιο της Πληροφορικής, Κοινωνιολογία του Δικαίου και Εκκλησιαστικό Δίκαιο.
Εκπαιδευθείς ως διαμεσολαβητής στην επίλυση ιδιωτικής φύσεως διαφορών, αστικού και εμπορικού δικαίου, κατά τον Ν3898/2010 κατ’ εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας 2008/52/ΕΚ, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε εφαρμογή του άρθρου 7 παράγραφος 1 του Ν.3898/2010 (Α’211).
·Ξένες γλώσσες: Αγγλικά με πτυχίο από την Ελληνο-Αμερικανική Ένωση εξειδίκευσης στην Νομική Ορολογία

Δραστηριότητες
• Διατέλεσε αιρετός διαμερισματικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων (2006-2010).
• Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.
Συγγραφή Βιβλίων
Έχει συγγράψει και παρουσιάσει τέσσερα βιβλία πολιτικού δοκιμίου, εκδόσεις Πελασγός με τους εξής τίτλους :
1) Εκτάκτως ειρημένα ή άλλως ωσεί παρόν στα τεκταινόμενα
2) Μεθ’ εαυτόν κατ’ αντιμωλίαν
3) Η ειρκτή του Ονείρου
4) Εύλαλη Μαριονέτα
και
5) το πέμπτο βιβλίο του με τίτλο «Έθνος και Πατρίδα κατά το Σύνταγμα» εκδόσεις Αρναούτης

• Συμμετείχε στην πολιτική ραδιοφωνική εκπομπή του Δημοσιογράφου Κώστα Ουίλς με τίτλο «Πού πήγανε τα λεφτά ;» στον ΑΡΤ FM 90,6. Κάθε Σάββατο και Κυριακή 11.00 με 13.00, εκ του έτους 2015 έως και του Μαΐου 2017.
• Αρθρογραφούσε στο περιοδικό Νέα Πολιτική, στο Δίκτυο Ελλήνων Συντηρητικών και κατά καιρούς σε διάφορες άλλες Αθηναϊκές εφημερίδες
Σήμερα
1) Σήμερα αρθρογραφεί τακτικά εις την εφημερίδα «Δημοκρατία» κάθε Τετάρτη εκάστης εβδομάδος
και
2) Στην εφημερίδα «ελεύθερη ώρα της Κυριακής» σε εβδομαδιαία τακτική βάση
3) Συμμετέχει κάθε Δευτέρα στην διαδικτυακή ραδιοφωνική εκπομπή «ΕΝ ΠΛΩ» στην Στουγκάρδη της Γερμανίας με την Μαρία Κεμεντζετζίδου
4) Παρουσιάζει Πολιτικό- Νομικό εκπομπή εις την τηλεόραση «High Tv» κάθε Δευτέρα 19 :30 και επανάληψη κάθε Τετάρτη 8 με 8 :30 με τίτλο «Ελλήνων Ανάνηψις»
Επαγγελματική Δράση
Ασκεί μαχόμενη δικηγορία, διατηρώντας αυτόνομα δικηγορικό γραφείο, στην Αθήνα, οδός Πανεπιστημίου αριθ. 59 και Εμμανουήλ Μπενάκη αριθ. 5, με κυρίως επιστημονικό πεδίο, Αστικό, (οικογενειακό, ενοχικό δίκαιο, κληρονομικό, εμπράγματο) Ποινικό Δίκαιο, (ενδοοικογενειακή βία, δίκαιο ανηλίκων, παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου, οικονομικό έγκλημα), Εμπορικό Δίκαιο (υπερχρεωμένα φυσικά πρόσωπα, εταιρικό, αξιόγραφα), Διοικητικό Δίκαιο (αιτήσεις ακυρώσεως, προσφυγές, αγωγές κατά του Δημοσίου, Πειθαρχικό δίκαιο).
Λοιπή Δράση
Είμαι μέλος στην Ένωση Ποινικολόγων και Μαχομένων Δικηγόρων
Είναι Γενικός Γραμματέας του Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών Συνιστά ακηδεμόνευτο όμιλο σκέψης diesy.gr).
Είναι υπό έκδοση το έκτο κατά σειρά βιβλίο του, με αντικείμενο πολιτική αρθρογραφία, με τίτλο : «η Πολιτική κυβίστηση της 5ης Φάλαγγας» καθώς και το δεύτερο επιστημονικό εγχειρίδιο βασιζόμενο εις την δικαστηριακή πρακτική με τίτλο «το τέκνο ως αυτοτελές υποκείμενο δικαίου» αναφορικώς με τα δικαιώματα του τέκνου, στο στάδιο ανάθεσης της επιμέλειας και συνειδητής άρνησης να ακολουθήσει τον γονέα που ασκεί το δικαίωμα της επικοινωνίας.