Οίδημα στη δικηγορία, οργανική ανεπάρκεια ή επιθανάτιος ρόγχος;

Posted by on Feb 22, 2014

Οίδημα στη δικηγορία, οργανική ανεπάρκεια ή επιθανάτιος ρόγχος;

Οίδημα στη δικηγορία, οργανική ανεπάρκεια ή επιθανάτιος ρόγχος;

Είναι πράγματι απορίας άξιον για ποιο λόγο γίνονται οι εκλογές, ασφαλώς δεν συνιστούν μία επίφαση δημοκρατίας αλλά την πεμπτουσία της δημοκρατίας, εντούτοις όμως κατά την επίμαχη αυτή χρονική στιγμή πάμπολλοι εξ ημών λησμονούν την παθογένεια που διέπει την μαχόμενη δικηγορία και τα διογκούμενα εξ αυτής προβλήματα στην καθημερινή δικαστηριακή κονίστρα προκρίνοντας αποκλειστικά και μόνο την ατομική τους ‘βολή’ και ιδιοτέλεια.
Εντούτοις όμως σήμερα βλέπουμε μία φράξια δικηγόρων όπου λυμαίνονται το σύλλογο με γνώμονα την εξυπηρέτηση στενών συμφερόντων ανεξαρτήτως οράματος, ή μία άλλη μερίδα ψευδεπίγραφων επαναστατών, των «Προαστίων» με μία συνθηματολογική ρητορική απάδουσα του δαψιλούς βιοπορισμού τους.
Ωστόσο όμως εν προκειμένω καλούμαστε πάνω και πέραν από πολιτικές τοποθετήσεις παραμερίζοντας την κομματική μας καταγωγή να εγκύψουμε στα μείζονα προβλήματα του κλάδου μας τα οποία εν πολλοίς ενδημούν ανεπίλυτα ένεκεν της ολιγωρίας ορισμένων ειδημόνων.
Μνημονεύω την χαίνουσα πληγή της δικηγορίας η οποία πυορροεί και όζει ένεκεν της δική μας εκκωφαντικής ανοχής. Ειδικότερα θα αναφέρω την αιματηρή συρρίκνωση της νομικής ύλης, το εξοβελισμό μας από τα συμβόλαια, την επαχθή φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος, το δυσβάστακτο βάρος των εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία, τις γλίσχρες αμοιβές μας, την αδυναμία νέων συναδέλφων να ασκήσουν το επάγγελμα και να προβούν σε έναρξη επιτηδεύματος και εν γένει την πλήρη απαξίωση συλλήβδην του δικηγορικού σώματος.
Είναι πρόδηλα λυπηρό το γεγονός ότι αυτονόητα πράγματα δεν κατοχυρώνονται ουσιαστικά, με συνέπεια να αποτελούμε ένα επαγγελματικό κλάδο με τις μεγαλύτερες εκ των ενόντων ταξικές αποκλίσεις και συγχρόνως οίκοθεν μεγαλύτερη έλλειψη αλληλεγγύης ως προς τη συλλογική επίλυση των ζεόντων προβλημάτων της καθημερινότητάς μας.
Η Δικηγορία δεν πρέπει να τίθεται στο εδώλιο ούτε ορισμένοι με μακράν και χρόνια καριέρα δοσίλογου να την καταδίδουν δια της κερκόκοπορτας σε εξωθεσμικούς παρεμβαίνοντες οι οποίου εκτελούν χρέη, αλήστου κατά το παρελθόν, χρέη λαομίσητων καθεστώτων,οι προσφιλείς προαγωγοί αλλότριων προς τα συμφέροντά μας αντιλήψεων, οι οποίοι καιροφυλακτούν να συλήσουν το νεκρό μας κουφάρι.
Ο αντίποδας είναι η κάθαρση το όραμα η αποτίναξη του ζυγού από το διαφθορείο της κομματικής ποδηγέτησης και η χάραξη μίας πορείας προόδου και εξέλιξης, εξού και εμείς ενώσαμε τις δυνάμεις μας και δημιουργήσαμε ένα ενιαίο ανεξάρτητο αρραγές μέτωπο, καταρτίσαμε ένα προσωποκεντρικό ψηφοδέλτιο με έναν και μόνο γνώμονα να αφουγκραστούμε στη βάση του σφυγμό της δικηγορίας και να προσπαθήσουμε να συγκρουστούμε με τα κατεστημένα συμφέροντα.
Να αντισταθούμε στους βιαστές της αλήθειας οι οποίοι συντεταγμένα καταχρώνται την ολιγωρία μας και ασελγούν αδυσώπητα στα επαγγελματικά μας δικαιώματα με συνέπεια να τείνουν να πνεύσουμε τα λοίσθια ως νέοι δικηγόροι.
Να διαμηνύσουμε το ισχυρό μέτωπο της θέμιδος το οποίο ευαγγελίζεται την εξυγίανση και την τελέσφορη επίλυση σωρείας καίριων ζητημάτων που ταλανίζουν το δικηγόρο στην καθημερινότητα.
Εμείς την απόφασή μας την πήραμε δεν κύπτουμε εθελόδουλα το γόνυ στους θιασώτες της σήψης και στασιμότητας, δεν φέρουμε το στίγμα του «φιλήσυχου πολίτη», τολμάμε με θέσεις, επιχειρήματα και πάνω από όλα με πίστη στην πρόοδο και στην εξέλιξη, ρήξη και ανατροπή με το θέμιδος μέτωπο ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών του Δ.Σ.Α
Έχουμε δικαίωμα στο όνειρο.
Χάρης Κατσιβαρδάς
Δικηγόρος
Υποψήφιος σύμβουλος Δ.Σ.Α με το συνδυασμό «Θέμιδος μέτωπο»

1795934_10202627614682823_936790525_oε