Η φενάκη της σύγχρονης Δημοκρατίας

Posted by on Nov 3, 2013

Η φενάκη της  σύγχρονης Δημοκρατίας

Υπό δημοσίευση στο περιοδικό Νέα Πολιτική

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι βιώνουμε μία ψυχοπαθολογική κατάσταση της  συντεταγμένης εξουσίας η οποία επιδιώκει, με τα διατεταγμένα Μ.Μ.Ε τελούντα σε παράκρουση φαιάς προπαγάνδας, να στρέψει μονομερώς την προσοχή της κοινής γνώμης προς τη άκριτη θέαση μίας κατασκευασμένης πτυχής της τρέχουσας πραγματικότητας.

Ο λόγος εξ αφορμής της φερόμενης εγκληματικής οργάνωσης του κοινοβουλευτικού κόμματος της Χρυσής Αυγής που δεσπόζει στην μηνιαία ειδησεογραφία μονοπωλώντας το παν. Τα εντεταλμένα Μ.Μ.Ε σε ρόλο εξωθεσμικό οιονεί δικαστή πλειοδοτώντας κατ’ εξακολούθηση σε ανακρίβειες και παραπληροφόρηση ποδοπάτησαν το Σύνταγμα εξέθεσαν την ίδια δικομματική κυβέρνηση υπονομεύοντας την Δημοκρατία και κατακερματίζοντας κατάφωρα τον Νομικό μας Πολιτισμό.

Προβληματισμό εξ αφορμής της Χρυσής Αυγής χωρίς να μπω στην ουσία της υποθέσεως απλώς δια του παρόντος καταδεικνύω τον κατάδηλο αντιδημοκρατικό τρόπο λειτουργίας των Μ.Μ.Ε τα οποία με «φασίζουσα» νοοτροπία κατέλυσαν λυσσωδώς το τεκμήριο της αθωότητας, το σύνολο της ποινικής δικονομίας και εν γένει το ποινικό δόγμα, αποφαινόμενα εκ προοιμίου δια τις ποινές των συλληφθέντων με μία γλώσσα καθεστωτική και ανακριβής. Τούτο σημαίνει ότι δυστυχώς ο ολοκληρωτισμός δεν έχει χρώμα ούτε πατάσσεται με ευχολόγια, συνθήματα ή αφαίρεση εμβλημάτων. Η ιστορία επαναλαμβάνεται μιμητικά από τον «κομμουνιστικό κίνδυνο» της δεκαετίας του 60 μεταβήκαμε ή καλύτερα μάλλον επιστρατεύεται από την εξουσία η ανεύρεση ή ανοικοδόμηση καινοφανούς επαπειλούμενου κινδύνου που είναι «η ναζιστική απειλή», τη στιγμή την οποία η Ελλάδα στενάζει υπό τον καταφανή ζυγό της πρωτοφανής πτώχειας.

Ο ολοκληρωτισμός τουτέστιν η απολυταρχία, η αναστολή των ατομικών δικαιωμάτων, η επιβολή λογοκρισίας, η μη ελεύθερη διάδοση ιδεών, η αστυνόμευση εν γένει της σκέψης και η ποινικοποίηση ή η πιστοποίηση της καθαρότητας της σκέψης, η εξουδετέρωση των αντιφρονούντων, ενδημά ακόμα και στις μέρες μας υπό άλλο μανδύα ή ονομασία. Άρα ο εχθρός δεν πατάσσεται με ξορκισμούς φαντασμάτων του παρελθόντος αλλά με εφαρμογή ουσιαστικών πολιτικών προς το συμφέρον του λαού.

Είναι ασύλληπτο το πώς καλλιεργήθηκε λήθη δια τα ζέοντα και καίρια της καθημερινότητας σχετικά με την ακραία αντιλαϊκή πολιτική του μνημονίου, την θεσμική ανεπάρκεια και εν γένει την βιούμενη κρατική αβελτηρία ρύθμισης της κοινωνικής πραγματικότητας με την προσπάθεια πειθαναγκασμού μας ότι «η δημοκρατία μας» επαπειλείται και σοβεί κίνδυνος «Ναζισμού-Φασισμού» υποτιμώντας σαφώς την νοημοσύνη του κόσμου.

Η δικτατορία και ο φασισμός εν ολίγοις αυτό που καλείται ιστορικά ως ολοκληρωτισμός δεν χωράει σε ιστορικά σχήματα ούτε απονεκρώνεται σε κοινότοπη συνθηματολογική ρητορική. Για να εκριζωθεί πρέπει να εντοπιστούν απαρχής τα γενεσιουργά αίτια που τον εξέθρεψαν, απαιτεί δηλαδή αυτοκριτική ειδάλλως δεν επιτυγχάνεται κατ’ουσίαν τίποτα, τουναντίον πυροδοτείται ένας φαύλος κύκλος αναζωπυρώσεων εις το διηνεκές.

Η δημιουργία του  μπαμπούλα» στην πολιτική κονίστρα συνιστά μία εύπεπτη λεία δια τον πολίτη με σκοπό να αποστρέψει την προσοχή του από τα καίρια ζητήματα που τον θίγουν κατάφωρα και ενταχθεί αυτόχρημα ως οπαδός στο ένα ή άλλο φανατισμένο μπλοκ, άρα η θεωρία των άκρων αποτελεί ένα στιλπνό και προσφιλές άθυρμα στα χέρια της κατεστημένης εξουσίας προκειμένου παραπλανήσει τον πειθήνιο και επιλήσμονα λαό.

Το παραισθησιογόνο των μαζών!

Χάρης Κατσιβαρδάς

Δικηγόρος